Фасадни топлоизолационни системи

Когато става въпрос за поддържане на енергийната ефективност на сградите, фасадните топлоизолационни системи са едно от най-добрите решения. Те, освен че помагат за пестене на енергия, подобряват вътрешната среда на живот, но и могат да постигнат естетически вид на сградата според вашите желания.

Предимства на фасадните топлоизолационни системи

Фасадните топлоизолационни системи осигуряват защита от атмосферните влияния и създават по-комфортна среда в сградата. Това може значително да намали разходите за енергия, свързани с отоплението и охлаждането. Топлоизолацията е многокомпонентна система, която намалява загубите на топлина в дома и подобрява комфорта. Правилно подбраната топлоизолационна система, ще позволи домът ви да диша, без да се притеснявате от влага и конденз. Както всичко останало, така и при топлоизолациите се предлагат различни топлоизолационни материали, като EPS, XPS и каменна вата, както и различни варианти на монтаж в зависимост от желания краен продукт.

Избор на топлоизолационна система

За да се направи правилния избор трябва да се изхожда от желания краен продукт, т.е дали ще има освен положена мазилка, камък, HPL или друг вид фасаден материал и по какъв начин ще бъде захванат/монтиран.

Най-важните параметри, при избора на топлоизолация са:

  • Топлоизолационни качества на материала ( коефициент на топлопроводимост)
  • Плътност на изолационния материал
  • Паропропускливост
  • Водопоглъщаемост
  • Горимост (клас на горимост) 

Видове топлоизолационни системи

Видове фасадна топлоизолация

Топлоизолация може да бъде изпълнена с различни изолационни материали, например каменна вата, екструдиран полистирол (XPS), експандиран полистирол (EPS) и с различни методи за монтаж, като лепене или сух монтаж.
Изборът на матeриали за топлоизолация, зависи от различни фактори, като цена, желана ефектиевност и не на последно място в зависимост от предназначението на обекта.
Каменната вата, е огнеустойчива, затова се използва задължително на места където има предпоставка за пожарна опасност. XPS е силно устойчив на влага с висока плътност, но без дишащи свойства. EPS има най-голямо разнообразие от страна паропропускливост, плътност и топлоизолационни качества, затова е и един от най-често използваните материали при фасадните топлоизолации.

Топлоизолационна система за вашата сграда от ТермоУютСтил ЕООД

Създаваме фасадни топлоизолационни системи, които осигуряват оптимални топлинни характеристики, структурна цялост и комфорт през цялата година. Нашите системи са проектирани така, че предлагат максимална енергийна ефективност и безпроблемна експлоатация на вашата сграда.

Направете запитване за топлоизолационна система

Имате въпроси?

Може да направите своето запитване в контактната форма и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро

    5/5 - (1 vote)